KONTAKT

Alfa Via d.o.o.
Železna cesta 10A
1000 Ljubljana

Mob:  031 600123
Med 8 in 11 dopoldan
E-pošta: info@explorer.si
co-pilot posodobitve
avtoalarmi
avto alarm

Pogosta vprašanja in odgovori na njih!

Koliko je velik Explorer co-pilot?
Naprava meri  (dxšxv) 9x6x2 cm in je težka 96 g.
Kaj je to GPS?
GPS (kratica pomeni Global Positioning System) je satelitski navigacijski sistem, ki se uporablja za določanje natančnega položaja, časa in nadmorske višine, kjerkoli na zemlji ali v zemeljski tirnici.GPS_razlaga5.jpg
Kaj je to POI?
POI je mednarodni izraz za pozicijo ali točko( POI v prevodu: Point Of Interest), za katero obstaja zanimanje določene skupine ljudi oz.uporabnikov.
Ali je Explorer co-pilot zakonit?
Explorer co-pilot je 100% zakonit. Naprava ne ugotavlja prisotnost radarske naprave niti ne ovira radarsko napravo za ugotavljanje hitrosti vašega vozila, ki jo uporablja policija.
Če co-pilot ne ugotavlja prisotnost radarjev, kaj je potem smisel co-pilota?
Kopilot je pametna GPS naprava, ki ima v svojem spominu lahko spravljenih do 60.000 pozicij, točk, naslovov ali kakorkoli temu že rečemo, mednarodni izraz za tako točko je POI. Te točke so razvrščene v skupine po vrstah točk glede na to kaj predstavljajo uporabniku-vozniku sistema co-pilot. Naprava spremlja vašo vožnjo po cesti ter vsak trenutek ugotavlja, kje je pozicija vašega vozila, glede na točke, ki jih ima spravljene v spominu. Hkrati pa tudi ve, kaj posamezna točka pomeni za vas in vas glede na to, preko glasovnega vmesnika (spikerke) opozori na možno ali dejansko prihajajočo  nevarnost.
Kako naprava ve, kje je fiksni radar?
Naprava ima zabeleženo geografsko pozicijo fiksnega radarja na 1-10m natančno in ker vsak trenutek ravno tako ve vašo geografsko pozicijo v prostoru, vas pravočasno opozori na merjenje vaše hitrosti, in ker tudi ve kakšna je vaša hitrost , vas opozori, da ste v prekršku.
Kako naprava ve, kje je mobilni radar?
Naprava pravzaprav ve kje naj bi bil. Ali je dejansko mobilni radar tam, ugotavljate sami. Od vašega ravnanja pa je odvisno ali boste izkoristili to, da naprava ve kje so najpogosteje postavljene zasede policije in od kje najraje "streljajo" na vas s svojimi laserskimi merilci. To vedenje, ni toliko pomembno na lokalnem nivoju, saj tudi sami veste, kje najraje stojijo in prežijo na vas. V manjših krajih celo "pokrivate" vsa možna mesta. Naprava poskrbi, da niste prepuščeni sami sebi, ko ste zdoma v neznanem. Prepričani smo, da poskrbi za vašo informiranost in s tem varnost, tudi v vašem domačem , zlasti večjem mestu. Saj ne poznamo vseh priljubljenih krajev varuhov prometa, ki jih je lahko tudi nekaj sto. Ravno zaradi tega, ker ne odkriva in ne ovira delovanja radarjev vam za mobilne radarje glas iz naprave pove, da je na tem mestu možnost mobilnega radarja, ne pa da tam dejansko stoji mobilni radar. Kar seveda ne velja za fiksne radarje, ti so dejansko tam in prežijo na vas in vašo razposajenost! Po informacijah policije pa vsi fiksni radarji tudi delujejo!
Kaj je namen naprave Explorer co-pilot oz. čemu služi?
Osnovni namen naprave, je obvarovati voznika-uporabnika, pred prežečimi nevarnostmi na in ob cesti, naprava naj bi prispevala k zmanjšanju krvnega davka na naših cestah in nepotrebnega davka v vašem osebnem proračunu. Lahko bi rekli, da združuje koristno s prijetnim. V končni fazi je naš namen opozarjati na vse nevarne odseke, črne točke in nezavarovane železniške prehode na cestah in ob njih, v Sloveniji in širše. Zraven sodijo pa tudi opozarjanja na meritve hitrosti, dejanske pozicije fiksnih radarjev in možne pozicije mobilnih radarjev.
Kaj pomeni izmenjava podatkov "Voznik Vozniku", ki jo ponujate?
Kot je že zapisano  v uvodni besedi pred vnosom podatkov, s pomočjo izmenjave le teh želimo izboljšati samo napravo, oz. povečati nabor in točnost podatkov, ki jih vsbuje. Najbolj kvalitetni so podatki, direktnih udeležencev v prometu. S tem, da boste poslali obvestilo o zasedi, boste izboljšali svojega in vse ostale co-pilote, seveda pod pogojem, da uporabljate omogočeno vam osveževanje podatkov...
Kdaj lahko dopolnim podatkovno bazo v co-pilotu?
Pogoj, da to lahko storite so trije. Prvi je, da ste registriran uporabnik,  drugi da imate pravico do dopolnjevanja podatkovne baze in tretji je, da imate nameščen gonilnik na svojem PC, preko katerega vaš PC prepozna napravo Explorer co-pilot. Prva dva pogoja sta administrativne narave, dočim je tretji tehnični.
Kako pogosto se spreminjajo podatki za posodabljanje naprav (download)?
Uradno, se nove različice podatkovne baze spreminjajo 2 krat na mesec, torej vsakih 14 dni. Zaradi čim boljših podatkov , pa se bo podatkovna baza posodabljala tudi med tem. Starost podatkov bo razvidna v imenu baze za prenos.
Kaj je "Verzija podatkovne baze" ?
Številka, ki se prva pokaže na zaslonu, ko naprava prične z delovanjem, je verzija podatkovne baze, ki jo naprava vsebuje. To številko lahko primerjate s tisto, ki je na razpolago na WEB-u in boste takoj ugotovili, kako sveže oz. stare  podatke imate v svoji napravi.
Kaj se vse spremeni , ko osvežim podatke v svoji napravi Explorer co-pilot?
Hkrati z dopolnitvjo števila razpoložljivih točk v napravi, ko podatke jemljete z našega spletnega portala, se lahko (ni pravilo) spremeni programska oprema ali njen del. Na ta način dobite brezplačno vse nove verzije programske opreme!

NOVICE

Kako deluje GPS? Če vas zanima si poglejte krajši film o tem!


Če še nimate naše sledilne naprave v vozilu ali če še niste kupili našega elektronskega sovoznik Explorer Co-pilota, ker ne zaupate v...
več o tem
sledenje avtomobila