KONTAKT

Alfa Via d.o.o.
Železna cesta 10A
1000 Ljubljana

Mob:  031 600123
Med 8 in 11 dopoldan
E-pošta: info@explorer.si
co-pilot posodobitve
avtoalarmi
avto alarm
Naprava Explorer Fastrack Suprime je GPS tracker, priznanega svetovno znanega proizvajalca Wavecoma. Vse naprave so proizvedene v Franciji, uporabljajo pa programsko opremo narejeno doma v Sloveniji. Naprava vsebuje SIM kartico, ki služi za komunikacijo med nadzornim centrom in napravo v vozilu. Uporablja se več načinov komunikacije. Na območju Slovenije je naprava ves čas on-line tj. v roamingu med mobilnimi operaterji in preko interneta na 10 sekund pošilja svojo pozicijo v naš nadzorni center oz. na naše strežnike. suprime 20-razlaga.jpgKo se vozilo zapelje čez mejo v katero drugo državo oz. izgubi signal domačega operaterja (Mobitela ali Simobila) to je ponavadi od 5-10 km po meji, odvisno od moči repetitorjev na naši strani, preide na tako imenovani CSD oz. podatkovni način delovanja. Ta način delovanja varčuje oz. ne povzroča stroškov v roamingu tujih mobilnih operaterjev. Na željo stranke (opcija) s posebnim ukazom lahko naprava ostane on-line tudi v tujini, stroške nosi naročnik. V času podatkovnega prenosa v tujini (CSD), naprava beleži pozicije oz. pot vozila v svoj interni spomin in teh podatkov ne pošilja (zaradi stroškov) v naš nadzorni center, pošlje jih šele takrat, ko se vozilo vrne nazaj v Slovenijo. V primeru incidenta (kraje vozila) nadzorni center pokliče vozilo ter prenese podatke v naš nadzorni center (strežnik) , kjer jih odčitamo in lociramo vozilo. Naprava se vgrajuje v vozilo na skrivno mesto, tako da niti lastnik ne ve točno, kje je vgrajena. Vgradnjo opravi profesinalna avtoelektričarska firma. O priročnosti in koristnosti naprave, si lahko preberete v drugih poglavjih na naši spletni strani. Naprava je najbolj učinkovita v podjetjih, kjer zmanjšuje stroške avtoparka in disciplinira zaposlene. Vsekakor, pa je varovanje vozil, zlasti visokega srednjega razreda in vozil najvišjega cenovnega razreda primarno poslanstvo GPS naprave Explorer.

Naša naprava je do sedaj, bila 100% uspešna v razreševanju incidentnih situacij. Podjetje ima certificirano  od policije, posredovanje in uspešno vrnitev dveh ukradenih vozil visokega cenovnega razreda. Velikokrat smo posredovali v podjetjih, kjer je naša naprava uspešno preprečevala zlorabe v avtoparkih in celo zlorabe najema vozil v tovrstnih podjetjih.

NOVICE

Kako deluje GPS? Če vas zanima si poglejte krajši film o tem!


Če še nimate naše sledilne naprave v vozilu ali če še niste kupili našega elektronskega sovoznik Explorer Co-pilota, ker ne zaupate v...
več o tem
sledenje avtomobila