KONTAKT

Alfa Via d.o.o.
Železna cesta 10A
1000 Ljubljana

Mob:  031 600123
Med 8 in 11 dopoldan
E-pošta: info@explorer.si
co-pilot posodobitve
avtoalarmi
avto alarm
Kaj je potrebno vedeti in upoštevati pri uporabi naprave Explorer co-pilot...

Gonilnik, ki je trenutno na razpolago na spletni strani podpirajo operacijski sistem Windows XP in starejše, ter  Windows VISTO in najnovejši Windows 7.

1.
Naprava naj bo vedno na suhem in zmerno toplem mestu (cabrioleti niso zaželeni)...območje delovanja je med  -10° in +85°C...ne izpostavljajte napravo ekstremnim temperaturam...
2. Vedno naj bo postavljena tako, da ima prost pogled v nebo, zagotovite ne zastrtost zlasti s kovinskimi predmeti, ker preprečujejo delovanje GPS-a v napravi.
3. Če temperatura pade pod -25°C imejte napravo doma...
4. Naprava vas med 1.6. in 31.8. opozarja, da jo ne puščate dolgotrajnem izpostavljenju na soncu...
5. V primeru zaustavitve, naprava ne dobi satelitov, ničla(krogec) kroži po zaslonu. Resetirajte napravo (izklop-vklop naprave iz električne vtičnice), če je potrebno tudi večkrat zaporedoma !
6. V primeru, da vas naprava nadleguje z prepogostim opozarjanjem ne ugašajte, zmanjšajte stopnjo opozarjanja, za to uporabite stikalo na desni strani naprave (Normal-S1-S2)...
7. Namestitev naj bo na katermkoli delu armaturne plošče v vozilu, po možnosti čim bližje vetrobranskemu steklu in z zaslonom obrnjenim proti vozniku.Priporočamo levo od volana!
8. V kolikor vetrobransko steklo ima termično ali kako drugo zaščito, priporočamo fiksno montažo z dodatno GPS anteno.
9. Ne ukvarjajte se preveč z napravo med vožnjo. Vaša koncentracija naj bo usmerjena v upravljanje z vozilom in upoštevanje opozoril iz naprave.
10. V kolikor vam naprava ne javi določene pozicije, kjer policija meri, to pomeni da je pozicija nova in/ali manjka v bazi. Tak dogodek sporočite v nadzorni center s pomočjo internetne možnosti 'Voznik.Vozniku' ali kako drugače(GSM).
11. Stikalo DL/GPS premikajte, ko naprava ni povezana z računalniko in ni v napajanju.
12. Ne pozabite stikalo DL/GPS na dnu naprave postaviti v pozicijo DL preden začnete prenos podatkov(download).
13. Ne pozabite stikalo DL/GPS na dnu naprave postavit nazaj na pozicijo GPS po končanem prenosu podatkov.
14. Zelo pomembno! Ne pozabite predhodno očistiti (razmastiti in odstraniti predvsem prah) z armature oz. površine, kam nameravate prilepiti magnetni nosilec naprave.
15. Ne pozabite napeljati(pritrditi), kabel za napajanje preko priloženih nosilcev, glede lepljenja velja enako kot pri 14.
16. Posebnost operacijskega sistema WINDOWS 7, ki je namenjena večji varnosti in poseganju v register sistema, zlasti za programe narejene v starejših razvojnih okoljih, je tudi ta, da starejši programi morejo delati z avtorizacijo administratorja sistema, sicer je njihovo izvajanje neuspešno. Programa Explorer-gonilnik in Explorer-prenos podatkov zato poženemo tako, da kliknemo na program z desnim gumbom od miške in izberemo možnost "Run as administrator" oz. slovensko "Poženi kot administrator" Če poženemo program (EXE) na drug način bo izvajanje neuspešno....NOVICE

Kako deluje GPS? Če vas zanima si poglejte krajši film o tem!


Če še nimate naše sledilne naprave v vozilu ali če še niste kupili našega elektronskega sovoznik Explorer Co-pilota, ker ne zaupate v...
več o tem
sledenje avtomobila