KONTAKT

Alfa Via d.o.o.
Železna cesta 10A
1000 Ljubljana

Mob:  031 600123
Med 8 in 11 dopoldan
E-pošta: info@explorer.si
co-pilot posodobitve
avtoalarmi
avto alarm
Aktivno ali pasivno varovanje v tujini!?!? 
Ta
odločitev je pomembna za vas in varovanje vašega vozila, le takrat, ko ste s svojim vozilom v tujini. Vaše vozilo je aktivno varovano, ves čas, na ozemlju Republike Slovenije. V čem je razlika?

Aktivno varovanje
Pomeni, da se v času vožnje, vaše vozilo vsakih 10 sekund javi in odda pozicijo na naš strežnik . V primeru kraje, se naš sistem v vašem vozilu javlja toliko časa, dokler je v dosegu GSM omrežja kateregakoli operaterja v Evropi, s katerim imajo naši operaterji pogodbe o sodelovanju. To pomeni, da v primeru, če vaše vozilo ukradejo in zapeljejo v garažo, ali pod zemljo je na vsak način zabeležena pot do tam in je iskanje preprosto, saj praktično vemo kje je vozilo v trenutku iskanja. Slaba stran, če lahko tako rečemo, aktivnega varovanja so stroški. Aktivno varovanje v državah ex Jugoslavije v trajanju nekaj dni lahko stane od nekaj deset do sto evrov in več. Višina stroškov je odvisna od dolžine vožnje, pokritosti in kvalitete signala na terenu na katerem se vozite in na to naš sistem nima nobenega vpliva.

Pasivno varovanje
Ta način varovanja smo vpeljali ravno zaradi kontrole nad obstojem teh dodatnih stroškov. V kolikor je vaše vozilo pasivno varovano, ko zapustite ozemlje Republike Slovenije, se naša naprava, ko izgubi signal "domačega operaterja" (nekaj kilometrov po meji) izklopi iz GSM omrežja in na ta način se odpravijo stroški o katerih smo govorili pri aktivnem varovanju. Kaj to pomeni? Naš sistem ne pošilja več podatkov na naš strežnik vsakih 10 sekund, vendar jih beleži v svoj interni spomin. Če vam vozilo ukradejo, ko nas obvestite in je vozilo še vedno v dosegu GSm omrežja (nekje se še vozi), ga mi lahko lociramo in startamo aktivno varovanje oz. spremljanje v času iskanja. V kolikor ste prepozno ugotovili krajo in je vozilo že izven dosega GSM omrežja (nahaja se v podzemni garaži), je za nas in vas izgubljeno, vse dokler ga spet ne pripeljejo na cesto.

Pri začetni montaži in nastavitvah sistema, je vklopljeno pasivno varovanje v tujini, isključno zaradi dodatnih stroškov. Možno je vklapljanje aktivnega varovanja, tudi za določen čas, oz. trajanje ene službene poti ali dopusta, vendar na zahtevo stranke. Tako nastale stroške vam bomo dodatno fakturirali za mesec nazaj.

Odočitev je vaša !

V kolikor se želite izogniti dodatnim stroškom, vam priporočamo kombinacijo pasivnega varovanja in storitve Z.O.P., pri kateri lahko vozilo navidezno zaklenete in če vozilo nepooblaščeno odpeljejo, se sproži alarm, ter na ta način poveča uspešnost iskanja in vrnive odtujenega vozila.
 

NOVICE

Kako deluje GPS? Če vas zanima si poglejte krajši film o tem!


Če še nimate naše sledilne naprave v vozilu ali če še niste kupili našega elektronskega sovoznik Explorer Co-pilota, ker ne zaupate v...
več o tem
sledenje avtomobila